Oplichters doen zich voor als politieagenten in Canada om bitcoins van slachtoffers af te persen.

27. Juni 2020   |   by admin

Volgens lokale rapporten doen crypto-oplichters in Canada zich voor als politieagenten en afpersen ze bitcoins van de slachtoffers in het hele land. Nu richten de oplichters zich op de inwoners van British Columbia om bitcoins af te persen. De Royal Canada Mounted Police (RCMP) in Burnaby onthulde ook dat ze steeds meer meldingen van oplichting met bitcoin hadden ontvangen. Crypto-fraude is de laatste jaren toegenomen, omdat crypto steeds meer wordt blootgesteld aan de mainstream.

Oplichters roepen slachtoffers op en doen zich voor als de lokale politie.

De Royal Canada Mounted Police (RCMP) in Burnaby heeft een tweet gepubliceerd waarin staat dat er een toename is van het aantal zwendelpraktijken waarbij geld wordt overgemaakt via Bitcoin Lifestyle. De politie onthulde verder dat oplichters het slachtoffer bellen en adviseren dat ze een arrestatiebevel hebben omdat hun SIN-kaart op meerdere locaties van Service Canada werd gebruikt. Oplichters roepen de slachtoffers meerdere keren op met dezelfde dreiging tot arrestatie, tenzij ze geld betalen in bitcoins. RCMP onthulde dat een inwoner van Burnaby, een stad in de provincie Brits Columbia, onlangs C$15.000 (US$11.000) verloor.

#Burnaby RCMP heeft een toename gezien van het aantal zwendelpraktijken waarbij geld wordt overgemaakt via Bitcoin.

Recente oplichterij:

Verdachte belt & adviseert het slachtoffer dat ze een arrestatiebevel hebben omdat hun SIN-kaart op meerdere locaties van Service Canada is gebruikt. pic.twitter.com/DZ98odFO3V

– Burnaby RCMP (@BurnabyRCMP) 23 juni 2020

Volgens de lokale nieuwszender, Vicenews, verloor een vrouw C$4.000 aan de oplichters. De vrouw kreeg een telefoontje van de oplichters, en ze vertelden haar dat ze van de Canada Revenue Agency waren en dat ze een arrestatiebevel hadden voor de onregelmatige activiteiten van haar SIN-kaart. De vrouw beschreef de oplichters vervolgens als manipulatief, agressief en overtuigend.

Crypto zwendelpraktijken zijn een grote oplichterij te midden van de pandemie.

Er zijn verschillende meldingen geweest van cryptocurrency-gerelateerde oplichting te midden van de lopende COVID-19 pandemie. Het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation had al eerder gewaarschuwd dat crypto-oplichters een golf van crypto-gerelateerde oplichterij willen ontketenen. Sinds het ontstaan van de bitcoin bijna tien jaar geleden, heeft de toonaangevende cryptocentrale een lange weg afgelegd. De misdaden met betrekking tot crypto zijn ook veel toegenomen sinds de cryptocurrency is begonnen met het verkrijgen van mainstream blootstelling. Critici van crypto hebben dit als argument gebruikt om te suggereren dat crypto misschien nooit het bestaande financiële systeem zal vervangen.